Echtscheiding

Bij een echtscheiding komt veel kijken. Zeker indien u ook kinderen heeft. Juridische bijstand van een advocaat is noodzakelijk. Wij hebben een ruime ervaring op het gebied van echtscheidingen.

Indien dit tot de mogelijkheden behoort, adviseren wij u om de echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek te regelen. Hiermee bespaart u tijd, kosten en energie. U wordt dan gezamenlijk bijgestaan door één advocaat. In onderling overleg worden afspraken gemaakt met betrekking tot de juridische en financiële gevolgen van de echtscheiding. Deze afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. De Rechtbank zal vervolgens de echtscheiding uitspreken, maar hiervoor is uw aanwezigheid bij een zitting niet noodzakelijk.

Soms lukt het niet om in onderling overleg afspraken te maken. Wij kunnen u dan bijstaan in de eenzijdige echtscheidingsprocedure. In overleg met u bepalen we strategie en planning en zorgen we dat uw belangen worden veilig gesteld. Er zullen één of meerdere zittingen plaatsvinden, waarna de Rechtbank een beslissing neemt met betrekking tot de verschillende aspecten van de echtscheiding.

Onze echtscheidingsadvocaten kunnen voor u onder meer de volgende vragen beantwoorden:

  • wat gebeurt er na de echtscheiding met de woning?
  • wie mag (voorlopig) in de woning blijven wonen?
  • hoe zit het met alimentatie?
  • welke afspraken moeten worden gemaakt met betrekking tot de kinderen?
  • hoe zit het met pensioenrechten?
  • hoe worden de goederen en het vermogen vastgesteld en verdeeld?
  • wat gebeurt er met de onderneming?

Bel nu 040-2040500 voor een persoonlijke kennismaking of stuur hier een mail om te worden teruggebeld. U kunt uw probleem ook op het contactformulier invullen.

error: Onze inhoud is afgeschermd