Mediation

Bevindt u zich in een (zakelijk) conflict en wilt u er zonder procederen uit komen? Is de onderlinge verstandhouding belangrijk en wilt u verdere verwijdering voorkomen? Of wordt er al geprocedeerd en wilt u er toch liever op een andere manier uitkomen?

Dan kan mediation een oplossing bieden, die het proberen waard is. Samen met de mediator wordt er door de partijen gezocht naar een gezamenlijke oplossing. Op deze manier wordt bewerkstelligd dat beide partijen tevreden zijn met de oplossing. Beide partijen komen goed uit de strijd. Bij een juridische procedure is er vaak sprake van een winnaar en een verliezer. Mediation kent dus grote voordelen boven (verder) procederen, waaronder samen tot een oplossing komen, snelheid, kosten blijven bespaard en de relatie blijft behouden.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om de gevolgen van een echtscheiding of verbreking van een samenleving door middel van mediation te regelen. Een mediator kan u begeleiden en u helpen om een conflict op te lossen door de situatie te analyseren om daarna tot voor beide partijen aanvaardbare uitkomsten te komen. Een mediator helpt ouders ook bij te praten over het ouderschap, voor nu en in de toekomst.

U kunt met ons de mogelijkheden van mediation en ook de keuze voor een bepaalde mediator bespreken.

Voor meer informatie over mediation kijkt u bijvoorbeeld ook eens op www.mediationeindhoven.nl

error: Onze inhoud is afgeschermd