Alimentatie

Indien u over voldoende draagkracht beschikt, dan kunt u na de echtscheiding alimentatieplichtig zijn ten opzichte van uw kinderen en/of uw ex-partner. Het kan ook zo zijn dat u en/of uw kinderen recht hebben op alimentatie, omdat u behoefte heeft aan een onderhoudsbijdrage.

Het berekenen van de hoogte van alimentatie is een complexe zaak. Onze echtscheidingsadvocaten kunnen voor u een berekening maken, zoals ook de Rechtbank de hoogte van de alimentatie berekent. Zo weet u zeker dat u niet teveel alimentatie betaalt, of juist te weinig alimentatie ontvangt.

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen indien u:

  • de hoogte van de kinder- en/of partneralimentatie wil laten berekenen
  • een herberekening wenst, omdat uw situatie of de situatie van uw ex-partner is gewijzigd sinds het vaststellen van de alimentatie
  • bij de rechtbank een verzoek tot vaststelling van kinder- en/of partneralimentatie wenst te doen
  • bij de rechtbank een verzoek tot wijziging van de kinder- en/of partneralimentatie wenst te doen

Sinds 1 april 2013 is het stelsel voor wat betreft de kinderalimentatie drastisch herzien. Een berekening conform de nieuwe richtlijnen kan u veel voordeel opleveren.

Bel nu 040-2040500 voor een persoonlijke kennismaking of stuur hier een mail om te worden teruggebeld. U kunt uw probleem ook op het contactformulier invullen.

error: Onze inhoud is afgeschermd